T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / YILDIRIM - KAŞGARLI MAHMUD ANADOLU LİSESİ

TÜRK VE ANADOLU MUTFAK KÜLTÜRÜ PROJEMİZ

Yemek ve sofra kültürü toplumların kimlik inşasında en önemli öğelerden birisidir.Bu gelenek coğrafya, din, savaş ve göçlerin etkileşimi sonucunda ortaya çıkar.

Öğrencilerimiz Kültür ve Medeniyet Tarihi dersinin proje sunumunu gerçekleştirdiler. “ Türk ve Anadolu Mutfak Kültürü “ konulu proje kapsamında  yeme alışkanlıklarını , kullanılan ürünleri, yemeklerin geçmişini araştırarak velileri gözetiminde mutfağa girdiler. 

Helva-i Hakani , Hünkar Beğendi, Piruhi, Keşkül-ü Fukara, Revani , İç Pilav ,Zerdeli Pilav , Süt Helvası, Tavuk Göğsü, Erişteli Mercimek vb birçok lezzeti arkadaşlarına tattırmış oldular.

Türk ve Anadolu mutfağı da en az Türk tarihi kadar eski ve güçlü bir mutfaktır.

Bugün bu özelliklerini yitirmeye ve küreselleşen mutfak karşısında yenilmeye ya da onun bir metası olma tehlikesiyle karşı karşıya.

20-04-202420-04-202420-04-202420-04-202420-04-202420-04-202420-04-202420-04-202420-04-202420-04-202420-04-202420-04-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.04.2024 - Güncelleme: 20.04.2024 14:22 - Görüntülenme: 38
  Beğen | 0  kişi beğendi