BURSA / YILDIRIM - KAŞGARLI MAHMUD ANADOLU LİSESİ

Ekm

Eyl

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(sav)'in doğum yıl dönümü olan Mevlid Kandilini içine alan hafta, ülkemizde her yıl Mevlidi Nebi Haftası olarak kutlanmaktadır.

Okulumuzda da Mevlidi Nebi Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir.

Etkinliklerin organizasyonunda görev alan öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür eder; bu mübarek günlerin başta ülkemiz olmak üzere, İslam âlemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını dileriz.

Eyl

Destekleme ve Yetiştirme Kursları 18 Eylül 2023 Pazartesi gününden itibaren başlayacaktır.

Tüm öğretmen ve öğrencilerimize başarılı bir eğitim öğretim yılı dileriz.

Eyl

2023-2024 Eğitim öğreti yılı sene başı öğretmenler kurulunda alınan karar gereğince 11/09/2023 Pazartesi gününden geçerli olmak üzere okulumuz giriş, çıkış ve öğle arası saatleri aşağıdaki tabloda belirtildiği şekilde düzenlenmiştir.

Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını dileriz.

Tem

15 Temmuz 2016 günü darbe girişimiyle karşı karşıya kalan Türkiye, milleti ve devletiyle omuz omuza verdiği direniş ve mücadeleyle tüm dünyaya örnek teşkil etmiştir.

Türk demokrasisini hedef alan bu hain girişim, Türk halkının demokrasiyi ve seçilmiş iradeyi korumak için gösterdiği destansı direnişle geri püskürtülmüştür.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa dökülen Türk milletinin gösterdiği cesaret ve kararlılıkla elde edilen bu zafer, dünyada örneği olmayan bir ruh halini ve demokrasi bilincini ortaya koymaktadır. Zaferle sonuçlanan bu anlamlı direnişi ve mücadele ruhunu toplumsal hafızada her daim diri tutmak amacıyla “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”  her yıl özenle hazırlanan çeşitli etkinliklerle anılmaktadır.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde, vatanını canı pahasına savunan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor; kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Haz

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla 12. Sınıfların Moral ve Motivasyonunu artırmak amacıyla, Tarih Öğretmeni Mehmet Ali GÜNDÜZ ve Coğrafya Öğretmeni Tuba KAÇAR rehberliğinde 'YAŞADIĞIM ŞEHRİ TANIYORUM ' projesi kapsamındaki Tarih-Kültür ve Gezi Proğramına Okulumuz Kaşgarlı Mahmut Anadolu Lisesi öğrencileri de katılmıştır.

Okulumuz öğrencileri ile birlikte Burfaş tesislerinde yemeğe katılan ve sonrasında söyleşi ile bizleri onurlandıran İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Aydın NARİN Bey'e ve gezide öğrencilerimizi organize eden Okul Müdürümüz Bahar SÖKER'e ve Kimya Öğretmenimiz Bekir Tamer MECİT'e teşekkür ediyoruz.

Kas

Okulumuzda "Mevlid Kandili" etkinlikleri çerçevesinde öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hadis-i şeriflerle beraber lokum ikramı yapılmıştır.

Ekm

Tubitak 4006 Bilim Fuarı etkinliği kapsamında bir projeyle okulumuz için bir QR kod ürettik. Bu kodu okutarak okulumuzun web sitesine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.